Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vår Personligt Ombudsverksamhet vänder sig till vuxna personer med psykiska funktionsnedsättningar som medför stora svårigheter för ett fungerande vardagsliv. Vi möter personer med stora behov av vård, rehabilitering, stöd och service och som ofta har eller är i behov av kontakter med flera olika myndigheter och instanser. Personligt ombud i Kristianstad består av fyra ombud som utgår från ett gemensamt kontor centralt i staden. Verksamheten har bedrivits sedan 1999 och har etablerat sig som en självklar och uppskattad aktör i arbetet för att förbättra livsvillkoren för målgruppen. Gruppen har handledning och goda möjligheter till fortbildning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som personligt ombud kommer ditt främsta uppdrag vara att tillsammans med den enskilde (uppdragsgivaren) kartlägga och formulera personens behov av till exempel vård, stöd och sysselsättning. Gemensamt arbetar ni för att hen ska få sina önskemål, behov och lagliga rättigheter tillgodosedda. Ofta består en stor del av arbetet av att stötta uppdragsgivaren i kontakten med myndigheter och övrigt nätverk. I rollen ingår också att identifiera systemfel och goda exempel hos eller mellan olika myndigheter och huvudmän samt föra fram dessa på olika sätt.

Kvalifikationer

För oss är det viktigt att du har ett stort engagemang för målgruppen och tror på människans egen förmåga till förändring. Goda resultat i arbetet uppnås genom att du besitter personlig mognad och har förståelse för de individer du möter. Du har en mycket god förmåga att möta människor individuellt och i grupp. Rollen kräver att du är uthållig med stort tålamod och förmåga till eftertänksamhet och ställer krav på självständighet, du behöver kunna fatta egna beslut. Därför är det viktigt att du är självgående och strukturerad. Då det är ett väldigt varierande och flexibelt arbete är det en förutsättning att du är flexibel och har förmåga till nytänkande.

• Du har examen från lämplig högskoleutbildning till exempel psykiatrisköterska, socionom, beteendevetare, socialpedagog, eller arbetsterapeut med en längre tids erfarenhet av målgruppen.
• Du har goda kunskaper om samhällets utbud av vård/stöd/service för målgruppen.
• Du har god kännedom om relevant lagstiftning ex SoL, LSS, HSL och lagen om allmän försäkring. Juridiska kunskaper är meriterande.
• Du uttrycker dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast efter överenskommelse och med varaktighet till och med 2024-12-31.
Publicerad
2024-04-05
Ansök senast
2024-04-21

Kontaktpersoner

  • Jessica Lysell
    Verksamhetschef
    Telefon 044-13 49 19
  • Vision
    Telefon 044-13 48 83

Ansökningsinformation

Referensnummer
AOV-2024-28Ansök här

Övrig information

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer alternativt lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 30 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?